Immaculata moventur
Anotace: Titulní báseň z chystané sbírky...
Milovaná, píši ti z oken, co oslepla
všechny ty sny, které dáváš v noci číst
nanáším štětcem na nebe místo hvězd
protože nevím, komu bych o tom vyprávět měl.
Střípky posbíraných barev místo zrcadel
na nich slova kromě mnoha obrazů
pro ty pocity nezletilých chlapců
a jejich představ o krásách dívčích těl.
Milovaná, píši ti z rámů malířských výtvorů
které čas ještě v ohni nespálil
štětec jsem odhodil v dál, není dnes třeba
hodlám psát a číst malířům umění.
Neposkvrněným tahem uvést dílo k životu
stránky milostného dopisu zaplnit vyznáním
básní za kterou se občas před tebou stydím
pro ten pocit, kdy tahem kreslím tvoji duši.
Milovaná, píši ti neposkvrněným tahem
z oken a z těchto bílých stránek
o vábení a milování, o nenávisti a snění
Milovaná, snažím se štětcem psát…
Přečteno 463x
Tipy 2
Poslední tipující: Daniela, jitka.svobodova
Komentáře (1)
Komentujících (1)