Anotace: ¯¯¯
krok první:
do staré synagogy
přiveď hudbu:
tři saxofony
cello
kontrabas
krok druhý:
potřebuješ obrazy
promítané na plátno
psa vrčícího na potlesk
(pán se mu snaží
zakrývat tlamu)
tramvaje za okny vpravo
znějící
do mezer
mezi tóny
/poznámka: diváci usednou na staré židle z kina/
bludná světýlka fotografů
pohybují se ve tmě
směrem k pódiu
a to je všechno
ne vlastně
Začnou hrát
a to je teprv všechno:
tři saxofony,
cello,
kontrabas
na cello hraje
vážná černovláska,
muži ji obklopují
Až se tě budou
ptát, jaké to bylo
nelži
řekni jen:
bylo
(protože
superlativy
znějí
vždycky
tak trochu
pateticky)
Znehodnotím svůj tip - nedokážu se ovládnout, je kvůli kontrabasu. Ale i kvůli básni, ovšem.
02.01.2015 00:39:21 | Zylberstein
hmmm...ta první yla hravá, ale líbí se mi víc tahle, jak ale popsat proč...
asi je nevšední pro mne originální a také zajímavá forma.
díky.
RM.
27.12.2014 15:03:25 | Robin Marnolli
Díky :-). Jo, ta první, přesně - to byly hrátky s eufonií. Tohle je pokus zachytit freejazz - na téma Grafické paritury.
28.12.2014 23:10:31 | poupée faite de verre et de rosée