Anotace: Je to sarkasmus - existuje vůbec něco jako "sladký život" ? Nevěřím....
stojíš tu, pevně na nohou
vzpřímeně držíš svou hlavu
ostatní jistě ti pomohou
a proč ne ? přece jsi v právu...
stojíš tu - zaťaté pěsti
nehrbíš vůbec svá záda
stojíš tu - věříš ve štěstí
nemůže potkat tě zrada
stojíš tu - neklopíš zrak
odvážně stavíš své čelo
chceš to - a bude to tak !!!
proč by se jinak vše dělo ?
stojíš tu - a srdce buší
krev v žilách rychleji proudí
jak skončí vše, ostatní tuší
ne každý po právu soudí
stojíš tu - v naivním zajetí
stojíš tu - krutě se pleteš
věříš dál - a nemáš ponětí,
že dnes je čest už jenom veteš
náš svět má veliký kaz
tím velkým kazem jsou lidé
dřív či dýl zlomí ti vaz
a jen bolest v srdci ti zbyde...
nesmíš víc propadat naději,
nesmíš víc uvěřit v lásku,
zázraky dnes už se nedějí,
a všichni nosí jen masku
tak už povol své pěsti
prodej svou odvahu v trhu
nevěř, že potká tě štěstí
a v očích si vypěstuj mlhu
sklop hlavu - také své oči
znovu zas shrb svoje záda
tenhle svět špatně se točí
čest zmírá a víra padá
zrada je nyní tvůj přítel
tak si jí nesmírně važ
drsný šev na drsný pytel
jediný přítel, co máš...
k přežití chybí ti vlohy
právo pust navždycky z hlavy
v kolenou pokrč své nohy
pohřbi vše, co tě snad baví
a co dál ? co tvoje vůle ?
zbav se jí - čím dřív, tím lépe
tvá víra ? věř jenom smůle !
slyšíš ? už na dveře klepe...
pust ji dál - otevři dveře
nebraň se - nemá to cenu
sleduj, jak dovnitř se béře
a začíná další svou směnu
proboha - co tě to napadá ?
ty od jiných snad pomoc čekáš ?
vždyť ostatním koukáš jen na záda,
tak už si iluze nekaž !!
čelo tvé pokrývaj vrásky
v pořádku - tak to má být !
ze smutku, z hořkosti lásky...
fajn - bude konečně klid !!
Výborně ! Nyní se ukaž !
no vidíš - teď ti to sluší
zaživa uvnitř už pukáš
a srdce tvé slaběji buší
stojíš tu - třesou se kolena
klopíš svůj zrak i hlavu
stojíš tu - životem zlomená
vydána napospas davu
stojíš tu - bezvládné ruce
v obavách celá se krčíš
bolestně tluče tvé srdce
stojíš tu - stojíš a mlčíš
stojíš tu - bez víry, naděje
stojíš tu - zmučená žitím
na duši ledové závěje
a všechno řešíš teď pitím
osud je nájemný vozka
myšlenky nemáš už bdělé
konečně je z tebe troska
Výborně ! Naprosto skvělé !!!