~Podkovy myje~
~~~~~~~~~
Vyprávěj mi o louce
tam co je tráva svěží
a vyprávěj o koních
kteří k té vodě běží...
z nebe je slunce hřeje
vítr jim hřívu češe
řeka podkovy myje
a sama pryč si teče.
Nestačí břehu pošeptat
že k velké řece spěchá
a větve jívy nad vodou
ty lechtá,lechtá,lechtá...
až celá jíva směje se
a stádo koní zaržálo
pak za starým mostem
koryto dvě řeky spojilo.
Koně už dávno
v té stáji hřebelcují
každému dají jablíčko
to koníci rádi mají...
a pohladit poplácat
a říct mu...jsi jednička
potom s ním na cvičišti
proběhnou 2 kolečka.
--------------