Anotace: Jednoduchá báseň ze života aneb Kavárna v Ústí nad Labem
Kavárna Barborka pokladem stala se,
když vánkem a deštěm historie psala se.
Tisíce lidí zde své pohledy střetávají,
zvláštně se dívají,
ale v závěru se nezajímají.
Mnoho návštěvníku na jednom místě,
ovšem co víme?
Jistě jen to, že počasí dnes není
v zelené barvě,
nic už tak nepůsobí hravě.