Viděl jsem z různých úhlů
tvé oči
snažily se lhát
o jedné zimní noci
cos nechala mě stát
pod oknem nakrmeným tmou
a prázdnou chvílí
lucernou
co dohořela …
stačila věta, jedna smělá anebo..
výkřík „ zůstaň stát, snad nevracej se“
nechci znát, nic z toho co se hlavou honí
tobě či jiným
klíč teď zlomím
v tom zámku pomyslných sťastných chvil
jó, bylo to fajn a mohlo dýt
to trvat a plýtvat smíchem to se mělo
a nebýt tenkých ledů
neshořelo
by nic a naše společná dál cesta
klikatila by se
směr budoucnout
...tak přestaň
už je pozdě a noc se hlásí
prodává pod cenou
no co asi ?
Temnotu duše, nesplněných přání
viděl jsem z úhlu
….
odmítání