Chrastí si na zdi
odkašlání
a ztichla třída na pár chvil
dovolte úvodem, starý hlas pronese
abych se tak nějak, představil
jsem místní ředitel a je mi ctí
tak nějak za všechny pronést ta slova
máme tu pod křídly hvězdu co vychází
skromnou co před chválou vždy se schová
a přesto zaslouží abych teď před vámi
blahopřál k úspěchu po drátech z mědi
krom toho měl být dort
jenže jsem nevěděl
že mi ho v oktávě natajno snědí
a teďka k úspěchu, zajisté okresní
formát to bude jak praví tisk
za formu za obsah za vzletné obraty
i za pár přímých vět, což už byl risk
třeseme pravačku a z očí do očí
tento rok potřetí, kdo by to řek
ta strčí vívega s přehledem do kapsy
inu je výjmečná, nadčlověk
a jen co opadne rumněnec večerní
a barva vrátí se do sličné tváře
stačí jen pro diplom zajít si kdykoliv
ke mně
do kanceláře
:)