piatykrát za minútu
mi stiahlo hrdlo
je to kritické
cítim to
klopali
a teraz búchajú do dverí
stopujem
sekundu
za sekundou
neznesiteľné bytie
život
a veci tomu podobné
ostáva pätnásť sekúnd
keby som povedala
že si zaslúžim len to najlepšie
bola by to najväčšia lož
dejín sveta
desať sekúnd
spím príliš málo
a zaoberám sa riskantným pokusom
príšerne často
deväť a menej
ten muž na fotke
sa usmieva
zlato
vidíš to?
mám príšernú pamäť
ale ten úsmev
nejde vymazať
strašne veľa promile
a tak málo schopností
vrátiť čas
päť
štyri
prvé tohtoročné vločky
ty by si mal narodeniny
tri
(naše nenarodené deti)
dva a jedna
jedna jediná
minúta ticha
.
Každý izmus nebo ismus je svinstvo. A já ? Váhám. Tu minutu bych dal "navěčnost". Ať na vždy zmizí a zůstane tu jen život ryzí.
Je to silně sugestivní. Sevřelo mi to srdce. Tolik prázdnoty. .... takto psát se nedá bez předchozího zážitku.
03.01.2016 22:09:46 | VEDz RVAHEs
Skvely prSToklad i sila deja
Za mna plny pocet
Len ci Ti to pomouze odlahcit tarchu...
30.12.2015 20:13:27 | kudlankaW
Napsala jsi to opravdu dobře. Četla jsem ji několikrát. Moc se mi líbí svou naléhavostí, palčivostí, dramatem i naprostým prázdnem a nicotou. Je v ní spousta síly. ST
04.12.2015 14:03:42 | Tichá meluzína
Neboť lze s elegantní rozvážností potěžkávat nesmyslnou lehkost časobytí:)
03.12.2015 23:18:20 | Papagena