Hladinou přikryla padlá slova,
pod slupky rozpůlených úst
vložila šém ham foráš,
na dotek kroužila srdce, zpola
se převtělila do múz,
nebesům oblékla hvězdný rubáš
Neměla oči pro vzpomínky,
chutnala vinicí zkolébaná
na vahách cizích rán,
ztratila naději s opánky
na prahu jitra nedozdaná,
vkládala obrazům rám
V průčelí prstů slabikáře,
do tváří Monetův monogram
vepsal ji kdosi tahem štětce,
příslibem vetknutá do oltáře
dešťovím vyťuká telegram,
po kůži jitra píše sladce
zítřejší láska