houpačka zrezivělá do němot
skřehotá dnem a nocí
o pomoc...
děti ji toho naslibovaly
vždy mile politovaly
a pak jednou
bez rozloučení
uz nikdy na ni neusedly..
v náruči chovám tu vzpomínku
pro krutou dospělost
nespím
a
vrásky se podobají bolestem
šroubů na pul vně
a na půl ve mně...
teď jiné děti
hrou v prospěch svůj skotačí
a žádné břímě v mysli
zatím nenesou..
/vítr ve vlasech
vítr houpy houp/
a já na ně křičím
po dětech, z nichž žádné
nikdy nebylo mé...
/jako opravdový morouz/
svoboda nás opustila
přesně ve 12 letech
dál už nás
na dětská hřiště
život nepustí...
a na hřbitově houpačky
prý nemají....
Přelezeme ploty
co od dětství nás dělí.
Půjčíme si vnoučky
aspoň na neděli :-)
22.01.2016 19:51:37 | Kapka