Anotace: S láskou, přátelstvím a neskonalou úctou Pamíně. https://www.youtube.com/watch?v=hYgJAN1Ol5g&list=RDhYgJAN1Ol5g#t=235
Zůstávej tichem rozprostraněná,
halena závojem obilných klasů,
žena je po žních polednem,
do těla jitra obrácená
pohledem vykoupilas spásu,
kroky jsi políbila dnem.
Průzračnou siluetou snů
po prstech pošeptáš půst,
hladová ústa zesládnou,
žal do podešví zavinu,
odřízni se od zlých úst,
Lásce budiž krajinou.
Čas prý se nikdy nezmýlil,
jen přišel o hlavu,
prokřehla víra v podkřídlech,
v bezkuží slov jsem vyslovil
jen trochu vláhy v modlitbu
pro Tvoje jméno v holých zdech.
Špatně se vzpomíná na zítřek,
nosívá tváře bez tvaru,
pro pecen, který neupekli
spojím Tvé prameny ve svazek,
z hliněných stěn vykroužím víru,
uzavřu brány k předpeklí.
Střetni se v oknech mých zřítelnic
s obrazem, který Ti náleží,
zůstávej stálou spodobou,
hladiny Tvé jsou bez hranic,
včerejší úsudky závaží,
rána je přetrhnou v kolenou
nepokosené ženy do perel tisíceré krásy
.....Milý Jiří.....tolik toho tam je.....vnitřní poloha lidství....Ji.
/úsměv/.....Tvé zralé poetično...
17.02.2016 21:07:57 | jitoush
Děkuji, milá Jitřenko, ta báseň je však jen stínem člověka, jemuž by se měla podobat
19.02.2016 19:53:21 | Akrij8
....Vyjádřil si vše,jak nejlépe si mohl a přímo to září z Tvých
veršů.....vše nelze uchopit do slov....ale to "NĚCO",co patří
obdarovanému, se line ,jak vůně, cestami,které nevidíme,ale pociťujeme
hluboko uvnitř....Ty umíš svými verši rozehrát strunky pochopení....
.....od toho jsou "vyjadřovací schopnosti"poezie,ta umí,co obyčejná
sdělení mnohdy nedokáží......usmívám se,Jiří....pro Tebe i Pamínku....Ji.
19.02.2016 20:00:26 | jitoush
Překrásná žena...v Tvé básni dlí...ST s úctou pro Vás oba...a posilám pusenky k temo :-*
16.02.2016 22:23:34 | Malá mořská víla