Anotace: "Chyby, které děláme, nás vedou, ale nedefinují. Nejsme jen to, čeho se dopustíme, ale také to, jak s tím následně naložíme." (napsána 26.3.2016)
Přes rok zůstala jsem sama
ve své ulitě schovaná
a poznávala všechny své cti i slabiny
a jak snadné je nezůstat bez viny.
Tolik věcí, za které měla bych se stydět
když kvůli alkoholu přestala jsem vidět
jak moje křehká duše tříštila se na kousky
když v noci nechtěla být sama, bez lásky.
A tak hledala jsem ji v planých příslibech
a když na skle srážel se můj horký dech
doufala jsem, že možná jeden zůstane po první noci
a ráno zase budila se sama, bez pomoci.
Přitom toužila jsem jen po tom nebýt opuštěná
teď proklínám se, pláču zahanbená
na všech těch mužích mi záleželo
přestože oni chtěli jen mé tělo.
Minulosti lituji, však více se nedá vrátit
teď za všechny své hříchy musím tvrdě platit
pozdě jsem poznala co opravdu bych chtěla
před muži nezkouším si hrát na anděla.
Přes rok zůstala jsem sama
ve své ulitě uschovaná
a poznávala všechny své cti i slabiny
nepředstírám, že nejsem bez viny.
Však nejdůležitější bylo poučit se a jít dál
když jsi na dně, nejlépe poznáš, kdo za co stál
a když jediný přítel, který ti zbyde jsi ty
konečně můžeš slyšet své pocity.
Člověk se prý nemění, ale tomu já nevěřím
cestou nahoru šla jsem pomalu, to vím
kdežto změnit se k horšímu šlo tak snadno
ale už nechci víckrát do prachu padnout.
Už vím, kdo jsem, nepotřebuji prázdné city
a pomalu vylézám ze své ulity
naučila jsem se žít sama se sebou
a věci z minulosti víc mě nezebou.
A teď hledám někoho, kdo by mě pochopil
kdo pouze moji ruku něžně by uchopil
kdo řekl by: máš tolik běsů, tolik víl
kdo konečně šťastný se mnou by byl.
Život učí mě stále, zkouší trpělivost
občas mu říkám - už mám toho dost
ale již chápu, že nejdřív sebe musím milovat
abych i jiným mohla svou lásku darovat.
A tak jsem vděčná,
že přes rok zůstávám sama
samotě pokorně odevzdaná
že poznávám své cti i slabiny
a jak snadné je nezůstat bez viny.