asi jako stará mince
která neplatí
a platí
se za ni:
tak se cítím
když potkávám
a ztrácím
ty dva axiomy
jež bereme jako samozřejmé
byť možná nejsou
je to jako rozklepnout vejce
spadne to tam
a rotuje po stěnách
až se z nenaplněného zrození
stane bábovka