Počítadlo

Počítadlo

Anotace: Jedna lahev, druhá lahev...sud.

Otevřel jsem první lahev
Tiše k ústům nahnul
A prolil si hrdlo tou žíravinou
Dokud nebyla nádoba prázdná
Tak jako má hlava
Tak jako má duše přiskřípnutá tvrdými játry
Zatížená kornatěním cév
A srůstáním polámaných kostí
Po nočních bitkách
S mužem v zrcadle

Otevřel jsem druhou lahev, narazil sud
Halasně poléval si poleptané rty
Rozpuštěné jejími polibky
Jež trpkly každou chvíli
Neboť jiní ji líbali
Pod zasněženým tisem
Jedovatým stromem

Sotva doklopýtal jsem do postele
Neznal své jméno ani živočišný druh
Hlava explodovala pod náporem krevního tlaku
A plíce pálily vlivem unikajícího plynu
Valícího se z kuchyně
Sporák již dávno zhasil plamen
Jen plyn stále unikal
Unikal
A zamořoval vzduch
Autor Ravena Lupus, 17.08.2016
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: Oxík, Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak otevři okno, ať můžeš zase psát dál :-).

17.08.2016 11:56:01 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí