Nočná balada

Nočná balada

Anotace: ...

Nespím
 
mám svoj pravidelný šesťsten
zapadnutý medzi ostatnými kockami vibrujúcich izieb
ako vdýchnuté teleso
v zanesených pľúcach fajčiara
ktorý sa už ani nesnaží
kašľať
 
ležím v zmätku perín
ako zapichnutá kosť
v krku pažravca
a nechce sa mi ani poškriabať
hladný žalúdok
 
predstavujem si pohár vody
za stenou
no nechám útroby ústnej dutiny
predstierať púšť
 
okno sa leskne ako fatamorgána
s bezhrbou muchou
nehybnou po včerajšom útoku
novinami
 
 
načúvam šedivému kolosu
 
panelák prehĺtol posledný výťah
so zle požutými telami
okupantov noci
 
ako príliš tvrdá stolica
vypadávajú z vchodových dverí
za zvukov kovového jazyka
a hemoroidov na podrážkach
 
dlažba pulzuje v rytme
dosluhujúcej žiarovky
podráždená pľuvancami
s pachuťou vodky
a opilecká pravda sa dožaduje pozornosti 
zásadne krikom pod oknami
 
snáď to vzdajú
a o blok ďalej si overia prítomnosť
krvi v nosoch
 
sťaženú schopnosť znásilňovať
odvážne sukňomilky v tančiarni 
kde má výhradné právo volenky
promile
 
 
nech ale tvoria dejiny
sídliskovej úprimnosti
a ja predsa len pôjdem
chladničke odtrhnúť ksicht
a vyzradím žalúdku
všetky jej tajomstvá
 
ráno budú bytom
v prázdnych bruchách škvŕkať
prihlasné zvončeky
a nadávky vyzvracaných
peňaženiek
 
ja vstanem fit
s ďalšou napísanou básňou
vo svojej zbierke
a bledou milenkou v kuchyni
Autor Nervaque, 10.10.2016
Přečteno 339x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, bogen, hanele m., Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Bledá milenka v kuchyni fajn zakončení si představuji po svém ;-)

10.10.2016 12:33:54 | xoxoxo

líbí

...volenky promile pro milé...

10.10.2016 06:02:34 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel