Chtěl bych Ti na rty připnout smích,
do očí vplétáš listopad,
kořínky stálých souměrností
musí se někdy roztříštit,
probudit květy ve skráních,
těžké je nitro zkolébat,
nejkratší ze všech vzdáleností,
prostory mezi námi mít
svedené do přátelství
Když šrámy protnou Tvoji tvář,
když kroky bolí, bolí cizím dechem,
cesta je nesnadná a lichá,
pak prosím následuj můj krok,
dal bych své srdce na oltář,
zavázal oči a provedl Tě mechem,
kde ztrácí se žal a pýcha,
kde krutá řeka změní tok
pro tajemství
Připnu Ti úsměv do tváře jitra
a Tvoje slzy budu číst, tak jako řádky talmudu,
mám ruce prázdné sil však dost,
bezbřehá ramena velkých řek,
možná že dnes se změní zítra,
vždy tady pro Tebe zůstanu
budu Tvůj přístav a Ty můj host
pro naděj, radost i pro smutek
známé souostroví
Neptej se, v přátelství není míra,
pro to co přítel dal, co máš dát,
blízkosti vlastní je sdílení
předobraz vytepaný srdcem,
přítel ten příteli neumírá
živá je voda a listopad,
ten mezi přáteli není,
věř prosím všem těmto věcem,
vždy rád budu při Tobě stát.
Poctěný Tvojí přítomností
překrásné vyznání, tak upřímné, četla jsem jedním dechem několikrát .. děkuji Ti za pohlazení
07.11.2016 08:34:27 | Koza
....verše pro přátelskou blízkost,která posiluje.....to velmi
povzbuzuje......připínat úsměv?Vždyť od toho jsou skutečná přátelství....
......oboustranně....krásné,milý Jiří....a jsem ráda,že opět mohu něco
číst "z Tebe".......Ji.
01.11.2016 21:57:19 | jitoush
Děkuji, má milá Jitřenko :o) ˇClověk je někdy potřebuje slyšet... Myslím, že jsi objevila přesnou podstatu toho, co jsem chtěl sdělit :o) Jsem rád, že čteš :o)
02.11.2016 22:43:06 | Akrij8