Nejsou rána stejná
pro smutek, nebo smích
dění neveřejná
ať léto, nebo sníh
Nejsou rána šedá
když slunce prosvítá
jaro cestu hledá
kde květy přivítá
Nejsou rána chladná
zatřpytí se rosa
voňavá, tak vábná
radostná a bosá
Nejsou rána světlá
od deště zmáčená
jabloň která kvetla
už jablíčka nám dá
Nejsou rána lehká
když pod sněhem leží
stráň pod okny hebká
Všechna rána svěží...