Anotace: .
„Než se rozhodneš přijmout pravdu, promysli to raději ještě jednou - od začátku.“
Neznáme se?
Narodit se na svět
- to je jak přijít si
pro autogram
a věřit
že zrovna do vás
se ta celebrita zamiluje
na první pohled
Milenci
Každý okamžik
ve spojení
jako by už narozeni
byli pro sebe
to jiskření…
jen při odstávkách
ti dva milí
moc se spolu nebavili
Bižuterie
Kdekdo se blýskne…
Prognóza zhůvěřilosti
Kočky se začnou chovat
na paruky
a co je děsivější
neujde ani nahaté plemeno sphynx!
Ikona
Některé ikony
jsou plné virů
Čínská zeď
Někdy potkáte člověka
co už z několika prvních
vašich slov
bezpečně pozná
že musíte být mongol!
V čekárně
Odtok se ucpal
jednou výřečnou dámou
Akrylová barva
Ráda maluješ
ano
teď už to vím
- poslední měsíc
jsi mi malovala
obraz
škoda, že ho nikdy neuvidím
jenomže jsem vytočen do čira
tím, čím jsi míchala
když jsi mě ředila vodou!
Sedmý kontinent
Vždycky mě zajímalo:
jak ta plastová lahev
kterou jsem vyhodil do kontejneru
zabloudí až
do oceánu?
Hádka
„Vždyť ty ani nejsi chlap
jinak bys mi aspoň trochu
oponoval!“
Takže já nejsem chlap?
tak sleduj:
(chceš to tučně, nebo v kurzívě?)
Předpověď počasí
Kurzy:
1,56 na hezké počasí
2,25 na přeháňky
3,1 na přívalové deště
doporučujeme nesázet
všechna rajčata najednou
Další konspirace!
Kávovary na kapsle
jsou nenápadnou
přípravou lidu
na válku:
nabijete
stisknete
proléváte
Panoráma
Stál jsem na okenním parapetu
pode mnou
poslušně pochodovaly
spousty malých životů
a já skočil
…zase jsem jich určitě
pár zašlápl
jednou za to půjdu do pekla!
Odvykání
Sedím v silné křeči
- přede mnou
se lascivně hranatí
krabička cigaret
sedím
a pálím jedno za druhým
když to tedy má být naposled…
Balená voda
Stihl jste si už někdo
něco přát od džina
z minerálky?
- mně ho vždycky znárodní
atmosféra!
Digitalizace
Ze špatného signálu
se tímto stává
kubistické dílo!
Bezpečnostní opatření
„Přílet se obešel i bez počasí.“
Pokrytí
Kolem nás je tolik vláken
že byli-li bychom pavouky
pravděpodobně nám to nedá
a začneme štupovat
ozonovou díru
Kra
Odtržená
ach tak
odtržená
jak to asi dělají lidé
na pustých ostrovech?
nechají se unášet?
už vím
vyhlíží nějakou loď!
jdu taky vyhlížet…
Chtěla bych to tipovat jednu po druhé ;)
,nebo druhou po prvé?
Poprvé co si nevím rady:)
02.07.2017 21:50:11 | Malá mořská víla
....."moderní"poezie v tom nejlepším slova smyslu a při tom přivádí
k "mnohaúhelnému"zamyšlení......aspoň tedy mě.....a někdy se usmívám...
.....takový ten "popichující"humor......Ji./úsměv/
02.07.2017 21:42:12 | jitoush
Příjemná forma, dobře se to čte a člověk se tak nějak víc soustředí na samotnou myšlenku miniatur.
02.07.2017 10:32:32 | Dis-Con-Nect-Ted