Parkety políbil prach a kroky
neumím odezírat jitro
v hmatu mám obrysy beztváří
a v hrdle uvázané jméno
vteřiny zestárly na roky
jež vmodelují nitro
vzpomínky myslí na dětství
na nezataženo
Dívám se včerejšku do oken
stále má Tvoje tváře i hlas
smíchem voní v podhoubí
a cinká sklenkou režné
život je do míče zaoblen
prý každá svíce ztratí jas
roztaví pírka holubí
a všecko je to běžné.
Dneškem jsem popravil kompromisy
zmoudřel jsem o den nazpátek
zítřek má tisíc a jednu tvář,
čas odměřuje kroky
nesu si v sobě Tvoje rysy
život je škrtnutí zápalek
očima trhám svůj kalendář
od první do poslední stránky
nezapomínat žít
kolikpak krabiček zápalek jsme vyškrtali..kolika holoubatům na protějších střechách jsme jen zamávali a oni nás neviděli a nikdy nepřiletěli na naše okno..ST* :-D*
05.10.2017 15:39:23 | Frr
Mnoho životů, ale jen jeden pro nás, mnoho zápalek ale jediné škrtnutí a těch holubic nespočet
06.10.2017 21:01:31 | Akrij8
Krásná Jirko.
...zmoudřel jsem o den nazpátek,
zítřek má tisíc a jednu tvář,
dnešek je pro žití,s i bez pozlátek,
neváhej člověče,užít si snaž...:-)
05.10.2017 07:34:27 | Dreamy
Děkuji Ti, milá Dreamy, krásně napsáno, člověk by měl žít plně, dokud to jde a děda to uměl :o) Mnohé mě naučil a nejvíc snad právě toto
06.10.2017 20:59:42 | Akrij8