Zbývání
Hebká jsi vláčná a přilnavá
přijímáš nás
neptáš se, zda vše pojmeš
ve stovkách v tisících
přijmeš nás všechny
S otisky křivd, proher i zrad
všechny ty lidské lži
silou svou proměníš
do zahrad
z hořkosti vydáš zas sladké
plody, květy i tráva budou
žalovat
do bosých nohou
do úst i do očí
vykřičí vše , co kdy zabolelo
Ale bude to jiné
proměněné tvou hutností
teplem za letních nocí
i mrazivým chladem rán
kdy spěcháš za svou prací
Má černozem
pozře vše co ze mě zbude
a až se jednou vrátím
zpřítomněná v klávesách
Ty už mě neuslyšíš
ani za třicet stříbrných
co zvoní ti po kapsách...
Přečteno 536x
Tipy 33
Poslední tipující: Akrij8, Danaé, zdenka, Ruda Štola, Joe Vai, bogen, Iva Husárková, Fany, Špáďa, Dreamy, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)