Pravda o človeku
Prečo nepovedať Pravdu o človeku?
Telo zaodeté v noblesnom obleku
i keď sa okúpe v troch voňavých vodách
razí pudmi, cítiť z neho života smrad, pach.
Hľadať na ľudskom tele stopy krásy
iba namyslený človek trúfa si.
Človek je orech-jadro, škrupina.
Jadro je duch, telo odpad, špina.
Vnútro tela, trup, jeho údy
sú chlipné priam odporné pudy.
Telo ctí jedine statočná práca,
ktorou telo životu podĺžnosť spláca.
I Duch sa rád takým telom chváli,
ktoré pomocou neho veľa dobra spraví.
Anna Vodičková
Přečteno 520x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman
Komentáře (1)
Komentujících (1)