V RÁJI
červený a černý
rybíz je očesán
plodil jako divý
víc
než kam má paměť umí dosáhnout
i jabloně hlásí
jdeme na rekord!
dokonce hrušně se rozpomněly na své mládí
a rády by rodily i v tak požehnaném věku
držím jim palce
alespoň jednou ať zase donosí
potracených žňovek je plná tráva
a přesto se pod dalšími větve dotýkají země
zahrada tiše a spokojeně blázní radostí
že může napravit své loňské selhání
nic bych jí stejně nevyčítal
i tak mi vždy poskytuje ráj
z nějž marně se bráním novému vyhnání
nedělním podvečerem do vřavy velkoměsta
jsem asi z obojího těsta
v tom venkovském si ale s chutí lebedím
když mě po očku pozorují hopsající kosi
s larvičkou v zobáčku
vděční za čerstvě pokosenou trávu
i já se po ní rád procházím bosý
a poté co shrabu spadaná jabka pod stromy
vleže si vychutnávám vzdušné polštáře obláčků
hebounce změkčující svěží blankyt nebe
radostné rorýsí dovádění
a hlavně
hlavně má lásko odkudsi z nebe kdysi seslaná
že tě v tom ráji pozemském
můžu mít vedle sebe
Slezsko, 8.7.2018
https://www.youtube.com/watch?v=PIfqvso4fNE