Anotace: ... báseň, jež je věnována jedné moudré ženě, která dnes slaví své narozeniny. (báseň napsána 6.12.2017)
Vlídnost letory Vám dané,
hřeje u srdce, jež plane,
činům jen moudrost Vašich úst velí,
proto v blízkosti Vaší bychom zůstat chtěli.
Poslušen jsem oné moudrosti,
věren své to skromnosti,
abych dlouhých let po boku své lásky žil,
prožil nespočet to vřelých chvil.