Anotace: Nad pastvinou červánky se honí, bílá mračna poletují po ní, jen ten malý beráneček vzadu ještě hledá, kde má slunce bradu...
Domů
Nad pastvinou červánky se honí
bílá mračna poletují po ní
jen ten malý beráneček vzadu
ještě hledá, kde má slunce bradu
Nad pastvinou pěšina je úzká
a nebe jak krojovaná blůzka
hůl pastýře zvoní do všech strání
vlnu z nebe, luk a polí shání
Slunce na tu paseku se dívá
Domů, domů! Frajárečka zpívá
Bosky domů, dřív než zhasne nebe
krajinou už voní chleba s medem