V hranici vzplálo jitro cizí,
ústa Tvá políbil sníh a mráz,
oči se rozlétly dokořán,
v paměti leží mlhavost,
vločky jsou poztrácené slzy,
proud času strhne každou hráz,
šálek je plný nedopitých ran,
život je věčná ospalost.
Chytáš se do sítí smutku řas,
v duši Ti hraje podzimková,
dlaněmi nepřesadíš žal,
tělo je pouze prázdná cela
o jejíž dlažbu klopýtáš,
tisíckrát spadlas, vstalas znova,
naděje je Tvůj svatý grál,
i luna se zrodí novocelá.
Svou duši nevložíš do obálky
čas je jen neznámý adresát,
vše co mu zašleš, příjde zpátky,
slova již v popelu vyhořela,
čtu si Tvé vzkazky mezi řádky,
nauč se znovu milovat,
odrazem světa rozechvělá,
život je úvěr, vrásky splátky,
duše Tvá tiše spící sad.
...jen v horku se probouzí a tence žadoní o krůpěje vláhy...stejně jako někdy naše horečnaté duše ST***:-D**
20.08.2018 18:26:40 | Frr
...krásné,Jiří.....není to snadné....vzdávat se něčeho a zase být
schopen přijímat.....být obnovován......zcelován v ranách....Ji.
Zdravím Tě ráda...
20.08.2018 05:53:12 | jitoush
To máš pravdu, má milá Jitřenko :o)Není snadné obnovit se, ale pokud to život umožňuje, je to velý dar. také Tě rád zdravím
21.08.2018 23:59:44 | Akrij8