Třetí k nim tak slepý

Třetí k nim tak slepý

Anotace: Každý píšeme z nějakého důvodu...

Sbírka: Sonety osamělce

Neznal jinou nežli svoji, píseň šťastnou osamění,

zpíval ptákům, vzduchu, lesní krásce,

zpíval věčně bez aplausu, bez umění,

slepý k nenávisti, slepý i k lásce.

 

Neznalá pana, oděna v nechtěných šípcích,

s hlavou mezi dvěma světy,

skládal pro ni spánky spících,

mezi řádky, když proklouzly mu věty.

 

Dnes konec slov i zpěvu leží dole,

pro ni v moři, pro něj ve stodole,

kde láska spasila slepá stvoření.

 

Krátce znal je třetí k nim tak slepý,

jen Bůh ví, kde mu dnes básně lepí?

Snad tam, kde lásce plane vyhoření…

Autor TJD, 02.10.2018
Přečteno 476x
Tipy 14
Poslední tipující: J.Karasová, knihomolka, Papagena, Kapka, Marcella, Nikita44, jitoush, Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Spánky spících, mezi světy
Proklouzly si do stodoly,
Lepou mezi zhaslými .. Dostatečný důvod k zastavení a spánky spící se mi moc líbí

06.10.2018 01:05:38 | Papagena

líbí

Víc než jasný důvod psát... (a sebe do těch slov dát).
Není nutno nic k tomu dodávat :)

02.10.2018 20:45:46 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel