rozhovor
život má být rozhovorem
povídáme si tedy spolu
beze slov
tobě to vůbec nevadí
naopak nejlíp se hladí
tichem souzněním
když přijde smutek
který bodá tam uvnitř
a je už k neunesení
podáš mi hebký kapesník
mlčky pobídneš
vyplač se
zvolna rozkutálí se slzy
které byly k neudržení
zvedne se stavidlo
a znovu se dýchá mnohem líp
zavlaží mou zem
jako již tolikrát
někdy čeká člověk na déšť
jako na smilování boží
kdysi mi řekli že neexistuješ
a já si s tebou dnes
mlčky povídám
je to tvé Slovo
oproti našim slovům
vlastně
tvé mlčení
naslouchání
nám
těším se domů
jako malé dítě
hluboce se nadechnu
jsi se mnou
znovu ten mír
překračujeme spolu
práh rodného domu
jak jen jsem na tebe
mohla zapomenout
domove můj nejdražší
na malé zelené oprýskané
židli sedí stařenka
před sebou hrnek bílé kávy
naproti ní čeká druhý
ještě nedotčený
vítáš mne slovy
posaď se a povídej
tvé hnědé oči se na mne
zase široce usmívají
a tvé ruce
jsou též
jako tenkrát
byly
pod tvými křídly uléhám
ve stínu perutí
má domovino
znám tvé jméno
zmýlená neplatí
Přečteno 346x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, Jort, Fany, Malá mořská víla, Anděl, Frr
Komentáře (11)
Komentujících (5)