Chceš-li v klidu něco si promyslet,
radno je vydat se v krásný lesní svět.
I když ztratíš matku a ženu spolu s ní,
zde vše aspoň trochu odezní.
Ta síla tichá prastará,
hlubiny srdce otvírá.
Lepší já na povrch vyplouvá,
v hrudi balón svobody se nadouvá.
Klid a mír a důvěra
ze všeho zeleného vyvěrá.
Když zastavíš a posloucháš,
řeč moudrou tichou v hlavě máš.
Než vejdeš, o vstup požádej,
za návštěvu se pokládej.
Jsme totiž mladší, menší a moudří mnohem méně,
snad řekl jsem to podstatné – aspoň víceméně.
X
Stezka mizí, jak blížím se k lesu,
zbavuji se veškerého stresu.
Vstupuji dovnitř kolem stohu klád,
hlavou mi prolétne, že chce se mi srát.
Domů šest kiláků, kurva drát,
ten hruškovej kompot neměl jsem žrát.
U „Nedělej nepořádek“ značky,
hovno mi vjíždí do zatáčky.
Skopávám kalhoty a do křoví lezu,
mech pode mnou dostává barvu rezu.
Lejna jsou teplá, a jak říkám rezavá,
prdel je po nich pěkně mazlavá.
Drobná zvěř prchá, kolem se line puch,
bože, co bych teď dal za lopuch.
Obětuji trenky a zadek si utírám,
borůvky vesele při tom pojídám.
Trencle zakopu – to se přece sluší,
ale kolem mne množí se roje muší.
Odcházím tedy dosti chvátajíce,
jdu ještě líčit pasti na zajíce.