svítání čistého rána
rozevírání poupat
odhalování tajemství
rození
nádechu nevinnosti
a ptáci svobodně krouží
nad polem
a země zpívá
zpívá zem
a pocestný
pocestný ten zpívá si též
a jde
a jde
tančí
a voda zurčí
koňům
třpytí se šíje
v kapce rosy
ve svobodě
smělo povstat
růst
co bránilo se
drželo marný půst
hlas volání
nezadržitelný
jako moře
co rozlévá se po lukách
hladíc lidská srdce
ach svítání svítání
procitání
tání
noci
dechu beroucí
uč nás této chvíli nazpaměť
až budeme se jednou vracet
popaměti