Anotace: když zapomínáme na své staré rodiče, prarodiče... a oni čekají, kdy vás uvidí
Pro ně už mrtvý, ač stále žije,
vždyť ještě vnímá, srdce mu bije!
S časem nezávodí, ví, blíží se celá,
již za ním nechodí, syn ani dcera.
Však nakonec přijdou, pohladí tebe,
pak už tě andělé, vezmou do nebe.