Ve vlnách lidských těl
proud ji odnáší.
Daleko od světel majáků.
Daleko od pláží.
Nechť vlny si s ní hrají,
však ona už se nebrání.
Ať vysvléknou ji z šatů
a nahou nechají.
Hlava z vln se ji motá,
vše v jeden tvar ji splynulo.
Ve tvar moře,
jež konce nikde nemá.
Cítí se tak moc osamělá
v kolemplující apatii.
V lhostejnosti mořské
najednou posmutněla.
Potápí se.
Padá ke dnu.
Tak lehce, jak lehká byla,
za což byla odsouzena.
Odouzena za lásku, jež
najít nemohla.
Tu, o které vždycky snila,
pro kterou se časně z rána,
zas ve vlnách utopila.