Při psaní první básně mojí
slzy mi kanou, roní
slzičky duši rozněžňují
a v hlavě běží:
„jsem snad jiná?“
ne nejsem, to jen otvírá se
srdce mé roky upozaděné
ty roky bezpohlavní role
mě stály možná trochu hodně
vždyť byznys ten si nevybírá
žena, či muž jedno je
tady přec o výsledky jde
jen žádné city žádné nářky
ty v byznysu se nevyplácí
jen chladný kalkul a nadhled
to je to o co tady jde
pohár se plní dozajista,
jen doma vědí, co se chystá
tam tečou nervy, slzy
jen ať se to šéf nedoví
když duše křičí v poslední své křeči,
konečně slyším ji a vše končím
přetrhám pouta, řetězy
tak sbohem a nikdy více
…ty bezpohlavní byznysi
Tady souzním s Tebou milá Vlnko a vím, o čem hovoříš. Je to přesně tak.
04.10.2020 21:55:11 | Jaruška
Jaruško, děkuji Ti za souznění a tehdy, když jsme psala tyto verše potřebovalo ven všechno to, co ven jít mělo :-)
05.10.2020 15:34:58 | vlnka
Tak těmto pocitům naprosto rozumím, skvěle se ti podařilo vyjádřit ten bezpohlavní byznys, kde jde jen o prachy, co s citama? Už nemůžeš, tak vypadni...
Závěr mě ale trošku ruší - co třeba "ty bezpohlavní byznysi"? Vím, že to není správný tvar, ale nějak líp mi to tam zní(?):-)Ale nejsem žádný poeta:-).
14.02.2019 12:44:21 | SlunecniceJ
Díky,jsem ráda že chápeš moje pocity. Taky jsem si říkala, že mi ten tvar trochu nesedí a už je to opravené -:)
14.02.2019 14:28:00 | vlnka