v tom čase neuchopení
rozkvétají tulipány
stýská se mi
po čem
po čase láskou nezpřítomnělém
po prošlém mládí
kdo je tulákem bezčasí
nebýt rozkvetlých tulipánů
nebylo by ani
koho se ptát
možná že ptáme se
sami sebe
stále bloudíce
v odpovědi
přitom postačí pustit se
lehce
bez povšimnutí
spatřit se
pokorně ležící rudý list
tulipánu
na žlutém ubruse