Anotace: Pretože je život nádherný. Je len na nás čo všetko dokážeme. Hranice v predstavivosti sú len tam, kde si ich samy určíme a čo si dokážeme predstaviť, dokážeme aj dosiahnuť. Život je dar :)
Vzduchom sa šíri
vôňa šalvie a medu
a aj keď sa človek mýli,
a cíti sa neistý
láka ma vidieť to, čo je vpredu
tam za rohom,
za kopcom
za dunou i riekou
za horou
mám to tu rád
a to aj keď je život komédiou,
niekedy drámou, niekedy hororom
mám to tu rád
a ďakujem za to, že ešte tu som
Odpijem si z vône
šalvie a medu
v tichosti
zo smútku i radosti
mám to tu rád
verím na šťastie a v naše sny
aj keď to, na čom nám záleží
sa dosahuje zložitejšie
ja mám to tu rád
aj keď sa niekedy slzy tlačia von
a nie vždy od šťastia
neviem, nie neviem či víťazí anjel alebo démon
ale mám to tu rád
aj keď som tu len na chvíľu
mám to tu rád
aj keď plač znie niekedy potichu
ja mám to tu rád
aj keď tí dobrí niekedy príliš rýchlo odídu...
Mám to tu rád
a to vďaka vám
mám to tu rád
prisahám
že sa nevzdám
a že ťa nenechám
kráčať samú
kto chce kráčať sám?
Ja mám to tu rád
ale ani to najväčšie víťazstvo
nestojí za to
keď ho nemáme s kým zdieľať
mám to tu rád
prosím človek, neprestaň milovať...
Krásná báseň, četla jsem si ji několikrát, protože mi mluví z duše. Já mám Život také ráda, vážím si každého dne.
Tuto báseň píšeš srdcem i svým nitrem...užívej si Život,opatruj si ho a miluj :-)
23.01.2020 22:36:42 | Jaruška
Dlouho jsem se zdržela u této Tvé básně, a přeji Ti hodně podobných textů, neboť tento je očividně psaný srdcem dychtícím po souznění... :-)
11.12.2019 19:17:52 | Helen Zaurak
Tohle je úplně jako hudební text. Ale úplně.
01.09.2019 22:44:31 | Isabella Monvoisin
...děkuji za tyto verše......je dobře si to uvědomit....a být vděčný....
.....umět být vděčný.....za každý střípek radosti,sdílení.....Ji./úsměv/
...i když,jak se u nás říká...každý den není posvícení.....taky mám ráda...
26.08.2019 20:59:47 | jitoush