Anotace: Že vraj robím veľa vecí inak... Že vraj som divný, zvláštny a mám veľa chýb... Ľudia, ktorí mi to povedali majú pravdu. Našťastie. Robím veci po svojom, nie podľa učebníc a návodov. Robím čo milujem a tak to má byť. Nezabúdajme milovať :)
Chcem žiť
ako ja
chcem padať
ako ja
chcem písať
ako ja
chcem dýchať,
chcem dýchať
ako chcem ja
a chcem vstávať,
ako ja,
vyhrávať
tie boje
a recitovať svoje,
tie svoje básne
Viem že keď spadnem
je len na mne
či znova vstanem
preto sa vyhovárať
nechystám
nechcem zabudnúť milovať
nie nechcem zostať sám
Kroky klopkajúc
po chodníkoch
tejto poézie
sú tie ktoré tento vinník
žije
nesnažím sa dobehnúť rýchlik
ale rozbehnúť ten svoj
priamu cestu k úspechu ti nevykreslí nik
už chápem
už chápem
že je to v rukách každého z nás
a kto zostane stáť
sa môže len sám na seba hnevať
je márnosť ukazovať
prstom na toho kto sa vzdal tiež
alebo toho kto uspel
pretože ten úspech ktorý hľadáš
je v každom z nás
v každom z nás - vieš?
Chcem pozerať na svet
ako ja
chcem myslieť
ako ja
a letieť
vo svojej duši
prosím ťa mysli
pretože dokážeš zázraky
máš svoje vízie a sny
viem to ja, vieš to ty
chcem hľadieť na oblohu
ako pochodujú oblaky
a chcem počúvať hudbu
ako ja
chcem sa smiať
ako ja
chcem veriť
že človek dokáže mať úprimne rád
chcem byť s vami,
chcem byť s vami
a žiť
chcem si tvoriť
budúcnosť
tak ako chcem ja
a žiť,
a žiť...
Přesně jsi to Davi pochopil.Buď sám sebou a formulka ,,JÁ JSEM." to je vnitřní síla, kterou má v sobě každý.Jenže někteří ji už ,,necítí."
..ST..
02.02.2021 22:51:04 | Jaruška
Máš pravdu a je to smola.. ďakujem :) a až sa divím, že je to už toľko, čo táto báseň vznikla :D
09.02.2021 19:46:37 | Dávid
Tvá rozeklaná štanglička poezie. Jak výpustný ventil emočního přetlaku. Určitě sis ulevil... řekl bych. A pro čtenáře povedené dílko, které - myslím, jistě nenudilo.
01.10.2019 22:15:32 | šerý