Dvaja bratia
dva rozdielne vzory
tie pocity sa vždy vrátia
pri spomienkach na to čo moje detstvo tvorí...
Dvaja bratia
dva rozdielne vzory
tie pocity sa vždy vrátia
pri spomienkach na to čo moje detstvo tvorí
jeden otec odišiel aby prišiel ten pravý
otca nerobí otcom to že splodí
ale to či vychoval
neskôr prišla šikana
za to že som nezapadal
necítil som sa príjemné
preto som sa sám hrával
ale spoznal
som jedného skutočného priateľa
vždy sme pri sebe stáli
na dlhé roky sa stvorila nerozlučná partia
ktorá sa žiaľ na istý čas rozišla
ale predtým sme spoznali
skvelého človeka
z trojice zrazu dvojica
ale verím že tie vzťahy
sa znova napravia
a traja priatelia
začnú opäť kráčať spolu
Dnes cítim že sa zo šikanovaného
chlapca stal silný muž
ktorý sa snaží od prvého do posledného
dychu splniť si tie jeho sny
a verí že ho nič nezastaví
pretože je pre ne ochotný aj zomrieť
veľa toho dokázal a veľa ešte dokáže
do ľútosti viac neskáče,
nie
sny sa plnia a on o tom vie
preto stále píše
aj keď to malo skončiť prvou básňou
chce aby ľudia vedeli
že nie sú samy
a že tu bude s nimi
aj keď niekedy len so svojimi slovami
každý má právo na šťastie
už je jedno čo ťa priviedlo na to rázcestie
pretože záleží jedine na tom
kam ďalej ťa tvoje srdce povedie
neviem či je toto spoveď ale asi nie
aj keď spovedať sa chcem
pred ľuďmi ktorým som ublížil
nie pred kňazom
život má zmysel
len prosím nedovoľ aby bol poháňaný strachom
Som dospelý
a začal sa zaujímať aj biologicky otec
mám ho rád a vážim si
že nabral odvahu sa po rokoch vrátiť
ale moja vďačnosť patrí tomu
ktorý tu bol so mnou
a spolu s úžasnou mamou
zo mňa spravili toho človeka,
ktorý píše tieto slová
Ďakujem ti
a ďakujem každému
sýtemu aj hladnému
sme tu spoločne
úprimne ďakujem
za to že tu sám nebudem
kým odídem...
Dvaja bratia
dva rozdielne vzory
tie pocity sa vždy vrátia
pri spomienkach na to čo moje detstvo tvorí
ďakujem vám
a som vďačný tebe, mami
za to že si tu vždy bola s nami
ďakujem za tvoju lásku a úsmev
za čisté srdce
v ktorom mal každý svoje miesto
si úžasná žena
ľúbim ťa a len dúfam, že vieš to...
Tato Tvá báseň je velmi pocitová a velmi se mi líbí.Závěr je volající a proto říkej své mamince co nejčastěji, že ji máš rád. Ona to určitě ví, ale pokud jí to budeš říkat do očí, zahřeje jí to na srdci ještě víc.
Ráda jsem si přečetla Davi.
08.03.2023 22:28:39 | Jarunka
.....tak ta poslední slůvka je nejlepší říci z očí do očí,ale určitě to ví..
.....lidé někdy své city nedokážou plně projevit,aby ten druhý věděl
a pak je někdy pozdě...a to je škoda.....to "mám Tě rád"je potřeba vyslovit
zcela zřetelně,aby o tom ten druhý nepochyboval.....upřímné,až mě to dojalo.......cestičky života jsou někdy dost křivolaké.....hodně štěstí...
11.12.2019 21:11:59 | jitoush