Vrátil som sa domov
plný toho pocitu
a energii zo snov
vrátil som sa domov
potrebujem to k životu
na chvíľu spomaliť
spomaliť hodinu
prejsť sa po našej ulici
a objať maminu
zastaviť sa za záhradou
všade dobre, doma najlepšie
na tom poli kde slnko žiari jasnejšie
a na chvíľu spomaliť
aspoň jednu hodinu
od detstva prešlo množstvo dní
ale viem že tento nie je,
nie tento deň nebude posledný!
Rád si vypočujem
všetky príbehy
ktoré sa udiali
keď sme sa len cez telefón smiali
rád si vypočujem
čo sa zmenilo
a čo zostalo po starom
na poli zafarbenom slnkom...
Na poli zafarbenom slnkom
zimným či letným
nie silou ale srdcom veď tím
som vďačný za cesty
ktoré ma domov vždy dovedú
za pocit pokory
bolestný
ale aj ten víťazný
na poli zafarbenom slnkom
venčili sme Ťapka, pamätáš?
bol s nami roky
od môjho detstva
až do dňa kedy som nevyletel z hniezda
po poli zafarbenom slnkom
mami prosím aj naďalej veď ma
Vrátil som sa domov
tam kde vznikli prvé básne
mojimi neskúsenými rukami
vtedy som ani netušil čo začalo
vánok zachytávam dlaňami, prstami
rozvírim padajúce lístie
aj kvapky dažďa
zostala so mnou každá
jedna báseň
aj príbehy ktoré mi ich pomáhali písať
spomienky
dobré aj zlé
som ti vďačný mami že sa môžem vrátiť domov
a dívať sa na slnkom zafarbené pole
ako vtedy
keď sme boli všetci traja
ešte deti...
...navlékat vzpomínky jako korálky a pak si je čas od času zase "ohmatávat",
hýbat s nimi na náhrdelníku života...nenechat je rozkutálet,protože
ten náhrdelník nosíme,je jen náš,i když ne každý korálek je dokonalost
sama......a ten první korálek nám navlékla právě máma.....Ji./úsměv/
28.12.2019 21:35:23 | jitoush
Dokud je ta možnoST vracet se domů,
je to radost a ŠTĚSTÍ k tomu.
Hřejivá náruč maminčina,
tu nenahradí žádná jiná. ;-)
28.12.2019 21:30:02 | jenommarie