Anotace: Slunce je pokaždé jinde. Někdy hodně v dálce, ale my můžeme si vybrat, to tak je. ;-)
*
Né vše je zalité sluncem
~~~~~~~~~~~~~~~~
Né vše je zalité sluncem,
ve stokách prohnilé části leží,
útroby s prohnilým ovocem
a sladkých slůvek, se kdekdo přejí.
Uhnívají mezi odpadky,
jenže já vidím vše jinak.
Někdo se užírá rád vzteky,
já toužím v LÁSCE přidat.
Jiný má na všechno údery
a řeší krizi krizí.
Nasilí omlouvá násilím.
Já HNILOBU,
na kompost hodím.
Nepřehlížím,
jen, snažím se přežít jinak.
Každému radím,
že vždy si může vybrat.
Radši uvařím si čaj
a pustím si komedii.
To špatné všichni znaj
a snadno nezakryjí.
Každý něčeho lituje,
každý se v něčem plácá,
na mnohá nezapomene.
Co rozsype se, znova neuhňácá.
Tak běží to stále,
ale můžeme si vybrat,
přestože nad mnohým
nelze vyzrát.
Já toužím vždy, v lásce přidat.
Protože, MY můžeme si vybrat.
Krásná, hravá a přeci k zamyšlení.
11.01.2020 23:24:21 | Jaruška
Je to tak, jak řekl kdosi kdysi: "Kdo žije, volí cestu sám."
11.01.2020 17:07:36 | Donne
Ano vždy jsou možnosti,
jak reagovat,
jak se rozhodneme.
Velkou část si tvoříme sami.
Děkuji ti milá Donne ;-)
11.01.2020 17:14:10 | jenommarie
Ne vše světlem zalité
ne všechny stíny v duši ukryté
jablko, jak láska sladkokyselé
přec na líčku slupky
polibky slunce.
11.01.2020 13:31:01 | šerý
Stále v to doufám milý Šerý a moc TI děkuji za ta slovíčka. Potěšils mne.:-) ;-)*
11.01.2020 13:57:37 | jenommarie