ta loď se již nedá zachránit
mizí v uzavírajících se hlubinách
jeden z nás dávno opustil palubu
druhý ještě chvíli věřil na zázrak
strom vedle stromu
tonou v řece
v lasturách temní
strach
možná to on
byl strůjcem zániku
ještě dávno před tím
než se čas započal
však nechce se mi věřit
že jen bezmoc
dána byla člověku
v předurčení
jemuž nelze čelit
zlomit pečeť prokletí
ta loď se již nedá zachránit
ale přesto budu dál
čekat na závan větru
vysoko kdesi
v ráhnoví
příznivou vlnu
vlídného objetí