Ten chlap se na mě divně kouk.
Nakrčil nos, jak bych byl pšouk
a pravil: "Todle nevedem.
A kdyby, rozdal bych to všem."
Zeptal jsem se, zda si je jistý.
Však výraz toho bazaristy
mě na pochybách nenechal.
Otočil jsem se a šel dál.
A cože mě to zas dál žene?
Sháním srdce. I odložené,
jež do páru by k mému bylo.
Nevíte někdo, kam se skrylo?
srdcař-krysař? malá změna
právě přešel náměstí
za ním srdce odložená
jdou a dudy zavřeští
** :o)
25.04.2020 12:17:49 | JC senior
taky že spíš ne, má dost přísná pravidla .. ale hodilo se mi to do vazby; :-) každopádně u sonetu je možné se za něj vydávat a nikdo to nepozná
24.04.2020 13:10:40 | vojtěška