odkvétá paměť starců
čas je zrezlý most
co se zřítil do nebe
nad úhorem z přelámaných křídel
a rozlitých zvonů
se vznáší otazník z vybledlé krve...
.....co se jí vsáklo do zemských povrchů.....a zbytečně.....pro uspokojení
lačnosti mocných.......Ji.Ti,co by jinak klábosili u piva,byli dobou
"vyvrženi"každý na jinou stranu pomyslné hranice předsudků a pokřivených ambicí.......a ženy na každé straně plakaly stejně hořce.......
Připomělo mi to krásné a žalující CD mé oblíbené Radůzy "Marathon"příběh běžce,ty její písně/úžasné texty/ o tom všem vypovídají......Ji.
09.05.2020 21:53:50 | jitoush
Pochopitelně první se naskýtá otázka, co se kdy v dějinách válkou vyřešilo.
Ale mne zajímaly i příběhy za tím. Nutnost přidat se v Německu ke stádní filozofii nár.soc., protože jinak šlo o krk. A především příběhy generace tehdy mladých v celé Evropě (před 2ww), kteří ztratily nejlepší léta života. Nenávratně, bez výjimky.
A že se něco obdobného děje teď v jiných regionech? Jenže je to daleko. Alespoň si to myslíme. Zatím...
09.05.2020 20:12:24 | Lesan
Díky žes básní vzpomněl na mrtvé z té hnusné války.
Také doufám, že už snad nikdy víc...
09.05.2020 18:39:57 | Donne
Každá země, každé město, každá rodina
má své zbytečně mrtvé ve zbytečné válce.
Snad už nikdy...
**
09.05.2020 18:28:23 | JC senior