Poézia amatéra
to je tá moja
ale prináša mi radosť
preto nemám srdce skončiť
z toho útesu
bál som sa skočiť
mal som na ňom teplé hniezdo
strapatého účesu
čo ak sa nenaučím lietať
a dopadnem až úplne dole
cez koruny stromov sa rútim
a lietať sa stále len učím
aj po rokoch
od napísania prvej básne
mýliš sa keď si myslíš
že môj plameň kvôli tebe zhasne
umenie je veľkolepé
preto prosím neber ho tak vážne
nemá prinášať utrpenie a okovy
ale slobodu a šťastie
Pre umenie neexistujú návody
keby áno tak by každá báseň, pieseň,
každý obraz bol na chlp rovnaký
a umenie by vyhaslo
radosť
rôznorodosť
pohodovosť
pokora
úcta
a viera
že sa to naozaj dá
a ono sa to naozaj dá
umenie je v nás
ako kung fu
vo všetkom
a vo všetkých
Andy Warhol to povedal jasne:
"Krása je vo všetkom,
no nie každý ju vidí."
kto osočuje diela druhých
nie úplne umenie cíti
neexistuje nikto kto by sadol každému
a nikto nie je najlepší
lebo všetci sme jedineční
Davi, cítím z Tvé básně souznění, které cítíš se sebou samým. Pěkně jsi to vyjádřil a otevřel jsi se Světu. ...ST...
18.05.2020 22:04:57 | Jaruška
Moc hezké, každý ať si tvoří dle svých pocitů a potřeb a radostí;-)* "ST"
14.05.2020 23:15:11 | jenommarie
https://www.youtube.com/watch?v=j_D-3Hv2hMo
14.05.2020 14:20:44 | Marten
Síce to nie je môj štýl hudby ale ďakujem ti za nový rozhľad :D a tiež za to, že si dal básni šancu :)
14.05.2020 23:19:44 | Dávid
...kapela je kultovní...ten zpěvák jednou řekl, že "neumět zpívat a zpívat, to je vono, to je frajeřina"...;-)) no poslechni sám, stojí to za to... https://www.youtube.com/watch?v=OorbwyHVSxI
15.05.2020 15:25:19 | Marten