Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=xXBNlApwh0c&list=RDEMnoHO8IHFj4Gi1QaJXgKmjA&index=7
Prázdnou a němou nádobou,
zůstalas cizokrajnou tmou,
meandrem se slepým ramenem,
kam laně chodí světlo pít,
slzou ses rozpustila mhou,
zcizenou touhou polámanou,
zkroucenost neprožít,
nevinu svrhneme kamenem.
Chodili pěšinou slova skládat,
vplétat je v mezikoření,
vlasy Ti protkal stříbrosvit
bolístky tupou sekerou,
zrozené zítřky nepolámat
s nadějí mezi větvení,
ratolest odřízl ostrý břit,
pohoupat vánek v kolenou
v zázraku zrození
Ach, Jiří, tak to má takové meandry jinotajů
nemusím být ženou jihnu a povznesením vlaju...
13.06.2020 20:19:04 | kudlankaW
NEZKLAMALS a svou básní jsi přišel jako na zavolanou :-)** /podle jakéhosi druidského horoskopu jsem ve znamení vrby../ ST* :-D*
07.06.2020 13:45:29 | Frr
Děkuji Ti, Jiří. Vrby jsou tajemné a ukrývají nejedno tajemství a příběh, proto je zřejmě Tvá tvorba tak bohatá a čistá.
17.08.2020 02:19:02 | Akrij8