Oprátka lidské důvěry
na popravišti dějin
ve větru se houpá
V rozmýšce Boha s ďáblem
lidská hlava horká
balancuje nad propastí
zaplněnou miliony nešťastníků
Mysl v níž se může
urodit myšlenka skoupá
náchylná k pokušení
sejít z poklidné cesty
Myšlenka zaslepena bohatsvím
s vidinou nejistého zisku
avšak nebezpečnou hrozbou
nenávratného ublížení
Kdo ztratit by chtěl
natolik potřebného
lidského objetí
krátkého přátelského stisku
nechat se požírat samotou
Odvracejme se včas
od hrozby nenávratna času
není ani trochu
ta naše hlava hloupá
Je třeba přetřídit
každou myšlenku všedního dne
jako čerstvou poštu
z domovní schránky
Když urodí se v ní
falzum originálu
v růžové obálce
na první pohled neškodná
avšak myšlenka skoupá
Pokaždé je nejlepší
hned ji lapit
spálit v ohni
Nenechat ji v líhni
a stejně jako hořící papír
naše spravedlivé rozhodnutí
u srdce zahřeje
https://www.youtube.com/watch?v=17dWR83-38w
...vždy se pozastavím/v dobrém/ nad zralostí Tvých myšlenek v Tebou
napsaných textech.....má to sílu a vím že je podložena opravdovostí,to
vnímám milý Kubi....ráda Tě tu vidím a doufám,že to Tvé jde těmi cestami,
jaké si naznačil při líčení svých životních peripetií.....Ji./úsměv/
10.07.2020 21:56:37 | jitoush
Jitoush, moc ti děkuji za milý komentář.
Jsem rád, že na tebe mé básničky takto působí. Vkládám do nich své myšlenky a pocity a uzamknu je na dlouhý čas ve verších. Když se k nim po několika měsících nebo i letech vracím, hned si vzpomenu na pocity a myšlenky, které jsem tenkrát zažíval. Je to nádhera. :-)
10.07.2020 22:06:31 | Kubíno
Báseň se svalem dobré myšlenky. Naléhavá, trefná a oslovující. Bravo, Kubíno* Jsem si opravdu početl.
10.07.2020 20:15:43 | šerý
Vajíčka v líhni se dají prosvítit a včas oddělit ta špatná. S myšlenkami to bývá horší. Hezké čtení Kubíno. :)
09.07.2020 22:26:41 | Dreamy
Dobrý text, hloubavý ;) dobrá práce
09.07.2020 20:19:38 | Crazymike