Bezpráví je sedmihlavá saň,
navzdory podobenství zůstáváme slepí,
svlečení z kůže vlastní beztvarosti,
neschopni přečíst cizí podstatu,
úsilí o svobodu vybírá si daň,
nevědomost je nemoc jejíž střepy
časem se vryjí v ohlodané kosti,
mlčet je zemřít vprostřed rozkvětu.
Pro naše prává dnes cizí jsou nám cizí,
co vlastně zbyde po nás bez činů,
jen pázdné tváře bez výrazu,
které nám jednou spolkne lihovost,
jak mlha houstne, vlastní názor mizí,
duše se halí zvolna do stínů,
jen zbytky barev setřít z obrazu,
ztratí se lidskost,zbyde ztracenost.
často ani netušíme a nechceme vidět jak do jícnu Mlčení padají oharky hvězd písní....smutek...Jiří, já vím, že Tě bolí duše-ano je dobré se svěřit básni o stínech...:-D* ST*
14.07.2020 00:11:49 | Frr
Děkuji Ti, Jiří. Snad nastane zase slunovrat všem nadějím, člověk musí jít dál. Děkuji, můj příteli.
17.08.2020 02:22:34 | Akrij8