Psala svou knihu života dechem,
nechala v sobě srdcem číst,
pro všecky milované stuhu,
vázala kytice vzpomínáním,
po lásce zhebklá bělomechem,
do dlaní blízkost vřelých míst
veškerou lehkost, žití tíhu
objala svítání pousmáním.
Kde hledat v den, kdy ztrácíme
řeku nevyřčených slov,
kam obracet se za sluncem,
když stíny kreslí do zármutku?
Snad vzpomínky, jež sdílíme,
kde paže krouží rodný krov,
jsou v mapách zítřků průvodcem,
sen zkonejšený v jemném spánku.
Ztrácíme, abychom nalézali,
hledíme, abychom uzřeli svit,
v zahradách ticha kvetou růže,
nadešel čas k nim přivonět,
milujme, abychom vzpomínali,
v srdci nám budeš písní znít,
ve jménu lásky poezie může,
zpřítomnit Tebe v tento svět.
Přitisknout blízkost na Tvůj ret
Děkuji že jsi ji uctil Jiří, Jitka zůstane navždy vzpomínkou citu a vlídnosti...
12.09.2020 22:12:09 | Malá mořská víla
Přivoním k nim a předám. Už zítra...a s nimi vzpomínku od nás všech, co jsme Jitku znali. Víc už neumím a nemůžu.
10.09.2020 19:07:58 | Dreamy
Děkuji Ti, milá Dreamy, vím, že děláš mnohé a více netřeba. Opatruj se zítra.
10.09.2020 22:52:42 | Akrij8
...krásně si to "zaoblil".....a hojivost sálá......s přitisknutou blízkostí....krásné milý Jiří......Ji.
10.09.2020 10:47:59 | jitoush