Všetci si aspoň raz
vypočujeme slová
ktoré všetko zmenia
aj v nehe môže byť
kúsok zlosti
a v hneve a kritike
kus čistej lásky
tie slová
si zaslúži počuť každý
Slová ktoré zmenia
doterajšie myslenie,
pohľad ktorým hľadíme
na tento svet
slová ktoré otvoria
doposiaľ oči zavreté
a pochybnosti ako odviate
vetrom pominú
bozkom nezmiznú
tie chvíle spoločné-
po prvom bozku
to ešte len začne...
Ach, tieto slová
chce počuť asi každý z nás
aj keď sa ich
možno trochu desí
po nich prídu zmeny
a nové- veľké kroky
po boku tej ženy
a toho muža
ktorý to všetko zlé
na dobré zmení
Všetci si aspoň raz
vypočujeme slová
ktoré všetko zmenia
po jednom konci
niečo nové začína
tak otvorme oči
novým príbehom,
novým spomienkam
nových skúsenostiam
a zážitkom
vyplňme prázdno
krásnym snom
kráčajme vzpriamene
s láskou a pokorou
na pamäti majme,
že to my sme
niekoho radosťou
nezahoďme možnosť
toho niekoho
spoznať
pozrieť mu do očí
a možno
sa aj zamilovať
Jsou slova co láskou poraní
a s úsměvem nečekaně bodnou,
ve výčitce skryté je pokání
a výkřik s tajenou touhou...
Slova mají velkou moc, hezky napsané Davide... krásný a pohodový víkend
07.11.2020 07:55:14 | Emily Říhová
SLOVO MÁ VELIKOU VÁHU a Davi, ty jsi to přesně vystihl. Krásná báseň, pěkně se četla.
03.11.2020 22:24:17 | Jaruška
....smělá výzva.....mít rád....milovat.....Ji./úsměv/
03.11.2020 18:33:37 | jitoush
Nie len zvieratá ale aj ľudia sú toho schopní a mne behá po chrbte mráz keď si spomeniem, že to niekto necháva stratiť v prachu :D
06.11.2020 17:16:34 | Dávid
Krásné
..ať vnímáme víc než jen slova
..ať nebojíme se těch změn
..na slovo slovem
..které ten druhý dobře ví,
jak jej myslíme. *ST :)
Pěkná báseň milý Davide
a měj se krásně.
03.11.2020 18:16:28 | jenommarie