Sněhová vánice
Anotace: Báseň o noční sněhové vánici
Vločky se o okna boří
jak vítr sněhem hází
když večer lampa hoří
paní do domu vchází
Celá noc byla děsná
za lepší ráno se modlila,
aby bouře nebudila ze sna,
a denní hodina už odbila
Za noci vánice zlá
Počínala si hřmotně
na věnci svíčka plá
a čaj syčí na plotně
Ráno vánice již ustala
zahalila kraj až po čelo
bílou peřinou si ustlala
a v kamnech dřevo hučelo
Přečteno 370x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, JC senior, CORONATION, mkinka, Psavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)