znáte ve Vídni každý okrsek
vůni šatů které ušil váš tatínek
mateřskou náruč neodloučení
výsledek každé rovnice
nepravděpodobnou podobnost
usínáte s hudbou největších velikánů
stále ještě doprovázíte svou ženu
na lůžku za ruku něžně ji držíte
pohledem laskavým odháníte bolest těla
ve vzpomínkách odevzdáváte se
smyslu života
namísto rajské hudby houslí
buší vaše srdce na poplach
apatyce
chemický průmysl vybírá si svou daň
ta nekončící hra člověka
na bohy
zatímco kdosi tiše přichází
vstupuje do vaší mysli
konejší uvnitř
v malé komůrce
která je naplněna vším ovocem
dozrání ve včerejší noci
dnes na slunci leskne se
jako prs ženy
hlasem který volá
vítej Josefe
zhluboka napij se
Pokorně upíjím Tvou poezii, je plná po okraj, milá Zdeničko, plná síly i křehkosti života.
22.01.2021 01:03:10 | Akrij8
Ráda tě čtu, a tak hezký podvečer, Zdeničko.
06.01.2021 18:18:50 | Philogyny
Zdeničko ** není ani co dodat:).
Krásný Nový rok
..plný šťastných dní
a hlavně zdraví Zdeničko
přeji TI i tvým nejbližším *;)
04.01.2021 22:03:48 | jenommarie