Vzpomínky minulých dětství
Vzpomínky minulých dětství,
dětem připomněli hlad,
vzkazem v lahvi, skel průhledných.
Řekami srázů, počal průtok stínů,
odvanut smíškem v pláčích,
po deštích trvajících beznadějí,
přízrakem kůrovců.
Skákalo se švihadlem,
do míčích vesele hrálo,
v objetích hrdélkem lilií,
vonně zabušilo.
Vrací se přemilá leporela,
s odrážejících půltonů hrstí,
barevně zabarvených lentilek.
I první lásky pomrkávali toužením,
z úst vlídných slov,
rezonujíc ovocem karamelu,
sladěného cukrkandlem.
Vzpomínky, střípky ječmených zrn,
v kávových přílivech,
zůstávají po lžičkách polévek napořád.
Dítětem jsme spjatě vzatí,
kočár z lízátka vozí,
přání nadýchaných kouzel,
ve šlehačce obzorů,
koumáka sněhuláka,
s tou mrkvičkou marcipánů.
Nezapomeňme,
myšlenkami parníků,
vytroubíme,
TRAM-TARARÁ !
Přečteno 129x
Tipy 7
Poslední tipující: Vivien, Psavec, šerý, Iva Husárková, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)